Vlorë, rrezikohet zhdukja e rasatit nga peshkimi i paligjshëm

Ekspertët dhe peshkatarët në lagunën e Nartës kanë vënë alarmin se peshkimi i paligjshëm po rrezikon zhdukjen e rasatit në Vlorë. Po sipas peshkatarëve, në këtë zonë po shkojnë drejt zhdukjes edhe pelikani dhe shpendë të tjerë që dikur e kishin për disa muaj vendqëndrimin e tyre në këtë vend.

2 janë problemet e mprehta të ngritur nga peshkatarët. E para lidhet me zhdukjen e këtyre specieve të rralla dhe e dyta me mungesën e kontrolleve dhe detyrimeve ligjore, duke lejuar që të gjithë të peshkojnë në këtë zonë edhe peshkatarët e ligjshëm edhe ata të paligjshëm. Apeli në këtë rast shkon për institucionet përkatëse.

Na pëlqeni në facebook


ARTIKUJ TE NGJASHEM

Peshkimi i shtukes Shikone

Shikone qfar video e bukur tagg dikon qe peshkon shtuk shtuka shum peshk grabitqar Na pëlqeni në facebook

E pa imagjinueshme: Shqiptari që ndërtoj helikopterin me punë dore (VIDEO)

Qani Lutfiu nga Presheva ka arritur të ndërtoj vet një helikopter, shkruan RepublikaOnline Qaniu tha se e tërë puna deri tek përfundimi i tij i kushtoj atij plot 10,000 euro. Ai shpjegon se si arriti deri te ndërtimi i tij dhe problemet që i dolën atij gjatë ndërtimit të helikopterit. Per te pare videon e […]