Lumi Lepenc vërshon tokat bujqësore, shkaku i punimeve në hidrocentral

Ndërtimi i hidrocentralit në Biti të Poshtme të Shtërpcës ka nisur të shkaktojë problemet e para për banorët këtu. Shkaku i tij dhe i vendosjes së gypave në lumin Lepenc, si dhe pas reshjeve të shiut, ai ka dalë nga shtrati i tij duke vërshuar shumë parcela bujqësore. Pos kësaj, janë shkatërruar edhe drunj përreth. […]

16-vjeçari goditet në fyt nga peshku-shtizë

Një ngjarje e pazakontë ka ndodhur në Tajlandë ku një adoleshent i cili ishte duke notuar është goditur në qafë nga një peshk-shtizë. Gjallesa e veçantë sulmoi adoleshentin 16- vjeçarë Muhammad Idul në pjesën e fytit teksa ky i fundit ishte duke peshkuar me të atin. E megjithatë adoleshenti ia ka dal të shpëtoi për […]

Lagjja në Badovc: Një projekt i pamenduar që e shkatërron natyrën

Lagjja buzë Liqenit Akumulues të Badovcit duhet të pengohet me çdo mjet nga qytetarët. Disa nga arsyet për rezistencë qytetare i gjeni në këtë tekst. Pas luftës mafia ndërtimore zaptonte, populli heshtte. Frika ishte e madhe, sepse mafia ndërtimore ishte e armatosur dhe e përkrahur nga edhe komandantët e UÇK-së të etur për pasurim të […]

Peshkimi i Mrenes

Shikone qfar mrene peshkon valmiri video mrena shum peshk i fuqishem.. aj qe e peshkon mrenen se besoj qe peshkon tjeter peshk.. per ma shume shikone videon